10 tips som får din hushållstvätt att hålla längre

10 tips som får din hushållstvätt att hålla längre

Hushållstvätt

Hushållstvätt

Blir du också stressad när tvättkorgen är överfylld med hushållstvätt? Kanske vill du spara tid till annat? Eller kanske tycker du bara att det är trist att sortera, tvätta och vika? Oavsett hur du känner så finns Rena Plagg här för dig, vi älskar att tvätta och leverera rena plagg hem till dig. Att boka vår tvättservice enkelt och det tar bara ett par minuter att få din första tvättid. Är du inte riktigt redo än? Eller kanske är du redan vår kund? Då tycker vi att du ska läsa våra 10 tips som får din hushållstvätt att hålla längre, nedan delar vi nämligen med oss av några av våra bästa tips som vi använder oss utav i vårt tvätteri.

Tvättpåsar för din känsliga hushållstvätt

Man ska alltid använda tvättpåsar för BH med bygel, bygeln kan annars skada och i värsta fall ha sönder tvättmaskinen. Det är också ett utmärkt sätt för att skydda din lite mer känsliga hushållstvätt från slitage, så som strumpbyxor och kläder med nitar, paljetter eller andra accessoarer.

Hjälper det att vända kläderna ut och in?

Svaret är ja, att vända din hushållstvätt ut och in är ett utmärkt sätt för att öka klädernas hållbarhet. Förutom det, blir också kläderna mindre noppiga. Och förresten, när man genomför detta steg bör man passa på att kolla igenom alla fickor, en överraskning när tvättprogrammet är över uppskattas inte av någon!

Är tvättrådslappen verkligen så viktig?

Det är lag på att alla plagg ska vara märkta med tvättråd. Det ska också finnas
information om tillverkningsmaterial samt skötseln av plagget. Lappen som alltid kliar vart på plagget den är placerad är viktig, och vi rekommenderar att man alltid följer tvättrådet. Det gör att din hushållstvätt både behåller färg och form längre.

Ska dragkedjan vara öppen eller stängd?

Dragkedjan ska alltid vara stängd. Tänderna på dragkedjan kan annars skada andra plagg. Vi vet att det ofta känns jobbigt, man vill bara slänga in kläderna och bli klar. Därför gör vi det gärna åt dig! Vi har både tid och energi att behandla dina kläder med omtanke. Boka nu!

Öppna skjortan

Medans jeans och andra plagg med dragkedja ska stängas, ska den delen av hushållstvätten som har knappar, exempelvis skjortor och blusar, alltid vara uppknäppta. Om inte, kan knapparna slitas av under tvätt.

Använd inte alltid sköljmedel för din hushållstvätt

Sköljmedel är utmärkt för hushållstvätt gjord av syntet eller bomull, det gör att kläderna blir mjuka och doftar gott. Dessutom har sköljmedel en anti-statisk effekt vilket är särskilt positivt för syntetmaterial som ofta tenderar att bli statiska. Däremot så finns det flera material då sköljmedel förstör mer än det gör gott. Det gäller för Gore Tex, mikrofiber, elastan som ofta träningsbyxor är tillverkade av, samt handdukar och jeans. Sköljmedlet gör det statiska mikrofibret icke statiskt, det gör att handdukarna reducerar sin absorberingseffekt och gör fibrerna i jeans stretchigt.

Överdriv inte med tumlaren

Lufttorka är det absolut bästa för din tvätt, det gör att kläderna inte slits på samma sätt. Dessutom blir dina plagg gjorda i syntet skrynkliga i torktumlaren. Kläder i ylle och lin kommer att bli totalförstörda. Vi har 100% koll på alla tvätt regler och tar gladeligen emot din tvätt. Boka in din tid redan nu!

Blir min hushållstvätt renare av mer tvättmedel?

Svaret är nej. Tvärtom finns det risk för att allt tvättmedel inte sköljs ut ordentligt, vilket kan leda till hudirritationer eller i värsta fall allergi. Dessutom är det inte kostnadseffektivt och inte heller bra för miljön. Hårt vatten kräver en högre dosering än mjukt vatten. Bor du i Göteborg och vill veta hur vattnet är? Det kan du se här. Bor du i en annan kommun? Då finner du information på din kommuns hemsida. 

Tvätta tvättmaskinen

Ett par gånger per år bör du köra en tom tvättmaskin, det är ett bra sätt för att bli av med restprodukter. Det är också viktigt att låta luckan stå öppen mellan tvättarna, annars blir det lätt fuktigt och unket i tvättmaskinen.

En fullproppad tvättmaskin är ingen god idé 

Du bör inte trycka in all din hushållstvätt i en maskin. Visst är det bra att använda maskinens kapacitet men det bör inte överdrivas. Det kommer resultera i att plaggen inte blir rena.

Hur kan Rena Plagg hjälpa dig med din hushållstvätt?

Vi är experter på hushållstvätt och känner en passion för att underlätta din vardag genom att hämta och tvätta din hushållstvätt och därefter återlämna rena plagg. Vi följer alltid plaggens tvättråd och tvättar enligt regelboken. Dessutom har vi genom många års erfarenhet samlat på oss ett par husmorstips.

Vi erbjuder flera olika abonnemang och vi är övertygade att vi har något som passar just dig och ditt hushåll. Du hittar våra olika paket här och när du valt det som passar dig bokar du smidigt in din första tid, sedan sköter vi resten! Är du i dessa tider orolig över Covid-19 och hur vi hanterar din tvätt? Då finner du information om det här.

One Response

  1. […] kund hos Rena Plagg ska känna dig trygg och säker när vi hanterar dina plagg, vare sig det rör hushållstvätt eller kemtvätt. Som du säkert är medveten om är tvättmedel en kemisk produkt och ska hanteras […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.