Säkerhetsdatablad

Tvättservice för vardagstvätt och kemtvätt

Det viktigaste för oss är att du som kund hos Rena Plagg ska känna dig trygg och säker när vi hanterar dina plagg, vare sig det rör hushållstvätt eller kemtvätt. Som du säkert är medveten om är tvättmedel en kemisk produkt och ska hanteras därefter. Vi på Rena Plagg som arbetar med dessa medel varje dag måste ständigt hålla oss uppdaterade kring de farliga egenskaperna som produkterna har, eventuella risker, men också skyddsåtgärder. För att ta del av denna information ger våra leverantörer ut så kallade skyddsblad eller säkerhetsdatablad till oss som yrkesutövare.

Varför vill vi dela med oss av denna information?

Rena Plagg är ditt lokala tvätteri för hushållstvätt, men även kemtvätt i Göteborg. Självfallet är er säkerhet och nöjdhet vår främsta prioritet och därför vill vi även dela med oss av de säkerhetsdatablad som gäller för de produkter vi använder oss av i vårt tvätteri. Du kanske undrar varför vi delar med oss av detta till er, då de i främsta rummet är framtagna för professionella utövare.

Det är nämligen så att i dessa säkerhetsdatablad finner du innehåll som kan vara fördelaktigt för dig som kund eller blivande kund att läsa igenom. Det gäller inte minst om du är medveten om allergier, känslighet mot ett visst ämne eller liknande. I bladet finner du även information om vilken typ av åtgärd du ska ta till om du mot förmodan skulle få en allergisk reaktion eller visa någon typ av överkänslighet när du använder dina rena plagg, vare sig det rör hushållstvätt eller kemtvätt.

Vilka produkter använder vi oss av?

I vårt tvätteri har vi olika typer av tvättmedel och sköljmedel till vårt förfogande. Såväl parfymerade som oparfymerade, men också allergivänliga. Har du speciella önskemål kring hur vi hanterar din hushållstvätt eller kemtvätt? Då är du varmt välkommen att höra av dig så ska vi göra vårt yttersta för att ta fram en lösning för just ditt behov.

De tvättmedel vi använder i vårt tvätteri är följande. För de som önskar ett parfymerat tvättmedel använder vi oss utav Via Professional Color och Via Professional White. Om du föredrar ett parfymfritt alternativ eller har känslig hy använder vi oss utav Via Professional Sensitive Color och Via Professional sensitive White. Önskar du få tillbaka din hushållstvätt med en härlig och fräsch doft använder vi sköljmedlet Comfort Professional Blå, och om du föredrar ett parfymfritt sköljmedel kommer dina plagg istället att tvättas med Comfort Professional Sensitive.

Vad säger lagen om kemikalier för hushållstvätt och kemtvätt?

Som tvätteri för både hushållstvätt och kemtvätt följer vi självfallet de regler och lagar som finns. När det gäller kemiska produkter som används yrkesmässigt och professionellt är leverantörerna av dessa medel, i vårt fall tvätt- och sköljmedel, skyldiga att dela med sig av säkerhetsdatablad. Dessa säkerhetsdatablad har enligt lag 16 obligatoriska avsnitt, bland annat kring sammansättning, hantering och lagring och avfallshantering. Vill du läsa mer om säkerhetsdatablad och de 16 punkterna finner du information här.

Säkerhetsdatablad för våra produkter:

Tvättmedel Parfymerat (Färg)

Via Professional Color

Tvättmedel Parfymerat (VIt)

Via Professional TAED

Tvättmedel Parfymfritt (Färg)

Via Professional Colour Sensitive

Tvättmedel Parfymfritt (Vit)

Via Professional Sensitive

Sköljmedel Parfymerat

Comfort Professional Blå

Sköljmedel Parfymfritt

Comfort Professional Sensitive

Vill du ta del av vår tvättservice för hushållstvätt och kemtvätt?

När du kommit hit förstår du att säkerhet är vår prio, vilket gäller både för personalen på vårt tvätteri men också för dig som kund, oavsett om du är i behov av vardagstvätt eller kemtvätt i Göteborg.

Vill du bli en av alla våra nöjda kunder? Det är enkelt! Börja med att registrera dig, det tar bara ett par minuter. Under registreringen fyller du i dina uppgifter, väljer en plan för din tvätt som passar dig och ditt hushåll samt väljer de tvättprodukter du föredrar. Därefter är du redo att boka in din första tid. Vi hämtar din tvätt det datum och den tid du valt och återlämnar rena plagg inom 24 timmar. Snabbt, smidigt och alldeles underbart. På så vis får du tid till annat.